KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Znani absolwenci

Magdalena Łuszcz Blythe    Magdalena Łuszcz Blythe

Ukończyła Planowanie i Zagospodarowanie Przestrzenne na Uniwersytecie Łódzkim. Następnie uzyskała nostryfikację tytułu w Stanach Zjednoczonych i ukończyła Budownictwo i Konstrukcję na Old Dominion University Norfolk w Virginii w Stanach Zjednoczonych.

Od 2008 roku pracuje jako inżynier budownictwa lądowego. Zajmuje się projektowaniem i przygotowaniem dokumentów do konstrukcji dróg oraz innych obiektów infrastruktury drogowej.

Od 2012 nadzoruje prace zespołu w zakresie: projektowania, analizy i sporządzania dokumentacji technicznej potrzebnej do konstrukcji dróg, ulic i skrzyżowań, a także przygotowaniem kosztorysów i nadzorem technicznym w czasie konstrukcji. Projekty, za które jest odpowiedzialna są przygotowywane przy użyciu AutoCAD Civil 3D i MicroStation OpenRoads. Wszystkie projekty są projektami trójwymiarowymi.

Przygotowywała i była odpowiedzialna za wdrożenie do realizacji wielu projektów dla miast: Virginia Beach, Chesapeake, Norfolk, Suffolk and Portsmouth, a także dla Stanu Virginia.

Jej zainteresowania to podróże, książki i odkrywanie świata oczami 3-latka.

 

Piotr Kowalczyk  Piotr Kowalczyk

Absolwent Akademii Muzycznej im. G. i K. Bacewiczów w Łodzi, którą ukończył w 2005 roku na wydziale wokalno – aktorskim. Brał udział w wielu mistrzowskich kursach interpretacji muzyki wokalnej.

Solista Teatru Muzycznego od 2005 roku.

Występuje w niemal wszystkich przedstawieniach teatru: operetkach, musicalach, spektaklach dla dzieci i licznych koncertach.

Gości na wielu scenach, dając dowód nie tylko znakomitemu kunsztowi wokalnemu, klarowności i piękna głosu, ale także wspaniałej interpretacji, grze aktorskiej i figlarnemu dowcipowi, niejednokrotnie rozśmieszając widzów do łez. Koncertuje w kraju i poza jego granicami, min. w Niemczech, Belgii, Kanadzie i na Ukrainie. Od 2009 roku prowadzi pracę dydaktyczną na kursach mistrzowskich interpretacji muzyki wokalnej, przekazując doświadczenie i wiedzę ze swej pracy na scenie, młodym adeptom kunsztu wokalno – aktorskiego.

Mariusz E. Sokołowicz  Mariusz Sokołowicz

Profesor Uniwersytetu Łódzkiego.

Prodziekan Wydziału Ekonomiczno - Socjologicznego ds. projektów i toku studiów.

Prezes Zarządu Fundacji Ulicy Piotrkowskiej.

Jest autorem i redaktorem ponad 80 publikacji poświęconych problematyce zarządzania strategicznego samorządu terytorialnego oraz instytucji sektora publicznego.

Realizuje liczne krajowe i międzynarodowe projekty naukowe we współpracy z partnerami niemieckimi, skandynawskimi, słowackimi i czeskimi.

Wiedzę i doświadczenie pogłębia podczas licznych wyjazdów zagranicznych, min. do Francji, Gruzji, Niemiec, Szkocji, Portugalii, Rosji, na Ukrainę, Słowację i do Bułgarii.

W wolnych chwilach dużo czyta, szczególnie literaturę współczesną, oraz angażuje się na rzecz rozwoju Łodzi.

Jego pasją są podróże motocyklowe.

Michał Ciepłucha   Michał Ciepłucha

Zastępca Regionalnego Dyrektora Ochrony Środowiska w Łodzi, Regionalny Konserwator Przyrody

Absolwent Uniwersytetu Łódzkiego Wydziału Biologii i Ochrony Środowiska, gdzie zdobył stopień naukowy doktora nauk biologicznych.

Specjalizuje się w zakresie ekologii populacji, ochrony wód i bioenergetyki. Jest propagatorem ochrony przyrody i idei zrównoważonego rozwoju.

Jest aktywnym działaczem społecznym, wolontariuszem Łódzkiego Hospicjum dla Dzieci w Łodzi, Wiceprezesem Zarządu Towarzystwa Przyjaciół Ogrodu Botanicznego w Łodzi oraz członkiem Ligi Ochrony Przyrody.

Działa także jako członek Komisji ds. Jakości Kształcenia Wydziału Biologii i Ochrony Środowiska Uniwersytetu Łódzkiego, jest sekretarzem Zarządu Głównego Międzynarodowego Towarzystwa Uprawy i Ochrony Drzew oraz wiceprezesem zarządu Stowarzyszenia ,,Film -Przyroda- Kultura” w Łodzi.

Prywatnie pasjonat turystyki, filmu i miłośnik przyrody.

 

Jacek Tokarczyk   Jacek Tokarczyk

Ukończył Teatrologię na UŁ oraz Produkcję Teatralną i Promocję Sztuki.

Kulturoznawca, teatrolog i wieloletni tancerz.

Od 2010 roku dziennikarz, prezenter, reporter TVP Łódź. Pracuje w redakcji informacji, przygotowując materiały na antenę regionalną i ogólnopolską.

Obecnie prowadzi główny program informacyjny „Łódzkie Wiadomości Dnia” oraz livestylowe programy w konwencji śniadaniowej.

Jest autorem reportaży o tematyce historycznej.

Autor książki „Balet – kryształowy łabędź carskiego Petersburga” pasjonująca, odległa podróż do carskiej epoki dawnej stolicy Rosji.

Interesuje się historią sztuki, teatrem, muzyką i tańcem

Damian Raczkowski  Damian Raczkowski

Ukończył Wydział Studiów Międzynarodowych i Politologicznych Uniwersytetu Łódzkiego.

Był zaangażowany w wiele projektów społeczno - edukacyjnych. Współtwórca Vademecum dla młodzieży o Unii Europejskiej, które zostało wydane przez Uniwersytet Łódzki.

W 2018 został wybrany do Rady Miejskiej w Łodzi.

Jest Przewodniczącym Komisji ds. Budżetu Obywatelskiego i Partycypacji, a także min. Wiceprzewodniczącym Komisji Edukacji.

W swojej działalności stawia na kontakt z ludźmi. Jest wielkim przyjacielem naszej szkoły.

Jego priorytetem w działaniach jest promowanie integracji europejskiej.

Interesuje się muzyką, uwielbia czytać książki o tematyce  politycznej i historycznej oraz biografie.

Biega w Runmagedonach.

Maciej Kokotek   Maciej Kokotek

Dyrektor Łódzkiego Domu Biznesu.

Ukończył  Wydział  Studiów  Międzynarodowych i Politologicznych  Uniwersytetu  Łódzkiego,  studia podyplomowe  z  zarządzania  zasobami  ludzkimi  oraz  studia  doktoranckie  na  Wydziale  Zarządzania  UŁ.

Przygotowywał i uczestniczył w wielu projektach z dziedziny rozwoju kompetencji, kreatywności, przywództwa i współpracy międzynarodowej. Dyrektor Instytutu Badań nad Parlamentaryzmem i Piotrkowskiego Centrum Edukacji.

Dyrektor Centrum Obsługi Przedsiębiorcy w Łodzi, odpowiedzialny za wdrażanie 3 mld zł z Regionalnego Programu Operacyjnego na lata 2007-2013 i 2014-2020 dla sektora nauki, przedsiębiorstw i samorządów.

Biegacz amator, zdobywca Korony Maratonów Polski.

Adam Pieczonka   Adam Pieczonka

Ukończył Indywidualny Tok Studiów z kierunkiem wiodącym Chemia na Wydziale Chemii Uniwersytetu Łódzkiego.

Odbył liczne staże krajowe m.in. w Centrum Badań Molekularnych i Makromolekularnych PAN oraz Centrum Biologii Medycznej PAN w Łodzi, Politechnice Warszawskiej, jak również staż zagraniczny na Vanderbilt University w USA. Obecnie jest zatrudniony jako adiunkt w Katedrze Chemii Organicznej i Stosowanej na Wydziale Chemii UŁ.

Jego zainteresowania chemiczne skupiają się na syntezie oraz wykorzystaniu związków o właściwościach luminescencyjnych.      

Prowadzi współpracę z Zakładem Genetyki Drobnoustrojów na Wydziale Biologii UŁ, Uniwersytetem Medycznym oraz Bionanoparkiem w Łodzi, gdzie prowadzone są badania na możliwościami wykorzystania związków w organicznych diodach elektroluminescencyjnych (OLED).

Jest autorem ponad 20 naukowych publikacji.

Jego pasją jest modelarstwo i żeglarstwo.